طرز تهيه شربت آلبالو طبيعي خانگي به 2 روش مختلف :
شربت آلبالو يكي از بهترين و خوشمزه ترين شربت هاي مجلسي ايراني است كه در فصول گرم سال بسيار مورد توجه مردم عزيزمان قرار مي گيرد اين شربت داراي خواص فراواني است كه از مهمترين آن مي توان به ضد عطش بودن آن اشاره كرد.پس با نمناك همراه باشيد تا طرز تهيه شربت آلبالو خانگي را به شما آموزش دهيم.
دستور تهيه شربت آلبالو خانگي روش اول:
در دستور تهيه شماره يك از خود آلبالو براي تهيه شربت آلبالو استفاده ميكنيم.
مواد لازم تهيه شربت آلبالو:
مواد اوليه | مقدار |
---|---|
آلبالو | 500گرم |
آب ولرم | يك ليوان |
شكر | يك كيلو |
دستور تهيه شربت آلبالو طبيعي:
مرحله اول
ابتدا آلبالو ها را درون قابلمه اي مي ريزيم و با آب قابلمه را پر ميكنيم و حدود 10 دقيقه صبر ميكنيم و سپس آلبالو ها را آبكشي ميكنيم و در ظرف جدا گانه نگهداري ميكنيم.توجه داشته باشيد كه تمام برگ و چيز هاي اضافي كه با آلبالو است را بايد كامل تميز كنيد و به جز آلبالو خالص چيزي نماند.
مرحله دوم
در اين مرحله بايد دانه هاي آلبالو را خارج كنيد براي اين كار مي توانيد از هسته گير استفاده كنيد و اگر هسته گير نداشتيد بايد به صورت دستي و دونه به دونه هسته آلبالو ها را خارج كنيد و آلبالو ها را درون يك قابلمه مناسب بريزيد.
مرحله سوم
سپس شكر موجود را درون قابلمه و لا به لاي آلبالو ها ميريزم و مدتي به آن استراحت مي دهيم تا آلبالو ها به اصطلاح آب بياندازد اگر آلبالو ها را به مدت چند ساعت درون يخچال نگهداري كنيم بهتر آب مي اندازد.
مرحله چهارم
سپس قابلمه را از يخچال خارج كنيد و روي شعله ملايم قرار دهيد و يك ليوان آب ولرم را اضافه ميكنيم و به خوبي هم مي زنيم تا شكر آن كامل حل شود . توجه كنيد كه حرارت بايد متوسط باشد چون اگر زياد باشد آلبالو ها مي سوزد و اگر كم باشد شربت آلبالو سياه مي شود.
مرحله پنجم
در اين مرحله بعد از اينكه شكر به خوبي حل شد اگر كفي روي شربت مشاهده كرديد آن ار با قاشق خارج كنيد و بعد از حل شدن شكر 15 دقيقه زمان لازم است تا شربت جا بيفتد و آماده شود.
بعد از اينكه شربت آماده شد آن را از روي شعله بر ميداريم و به وسيله صافي آلبالو ها و شربت آلبالو را جدا مي كنيم. آلبالو ها رادر ظرفي بسته بندي كنيد و در يخچال نگهداري كنيد و در تهيه آلبالو پلو از آنها استفاده كنيد و شربت آلبالو را هم ميتوانيد در ظروف شيشه اي نگهداري كنيد و در هنگام سرو با چند تكيه يخ و آب خنك نوش جان كنيد.
دستور تهيه شربت آلبالو خانگي روش دوم:
در اين دستور تهيه از اب آلبالو براي تهيه شربت آلبالو استفاده ميكنيم.مواد لازم شربت آلبالو
- آب آلبالو:4 ليوان(در حدود يك ليتر)
- شكر:دو كيلو
- وانيل:يك قاشق چايخوريشربت آلبالو
طرز تهيه شربت آلبالو
براي درست كردن اين شربت خوشمزه بايد آب آلبالو را با شكر مخلوط كنيد و بگذاريد تا چند ساعت بمانند و شكر كاملا در آب آلبالو حل شود.سپس آن را روي حرارت بالا قرار ميدهيم تا به جوش بيايد و بعد از جوشيدن 15 الي 20 دقيقه همچنان روي حرارت قرار دهيد تا با دماي ملايم به آرامي بجوشد و شربت غليظ شود.
بعد وانيل را داخل شربت بريزيد و بعد از چند جوش شربت را از روي حرارت برداريد.شربت خنك شده را از صافي رد كنيد . شربت آلبالوي درست شده بايد كاملا ته نشين شود.به مقدار لازم در ليوان بريزيد و با آب سرد مخلوط كنيد و هنگام سرو از چند تكه يخ استفاده كنيد.
نكته هاي درست كردن شربت آلبالو
هنگامي كه آلبالو هاي شما مقداري ترش بود مي تواند ميزان شكر را بالا ببريد.
اگر مشاهده كرديد كه طعم شربت آلبالو باب ميل تان آنچنان نيست مي توانيد از مقداري وانيل هم استفاده كنيد.
جالبه بدونيد آلبالو كه پايه و اساس اين شربت فوق العاده بي نظير مي باشد داراي :
- براي درمان بي خوابي مفيد است.
- در پيشگيري از حملات قلبي و عروقي مي تواند نقش موثري را ايفا كند.
- پس از ورزش كردن نوشيدن آب آلبالو مي تواند درد ناشي از كشيدگي ماهيچه ها را تسكين دهد.
نكات تكميلي در مورد شربت آلبالو
شربت آلبالو جزو نوشيدني - انواع شربت ميباشد
زمان آماده سازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا 25دقيقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 25دقيقه ميباشد .
شربت آلبالو را مي توانيد در وعده دسر - سرو كنيد .
همچنين ميتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - ميل كرد .
توجه نماييد مقدار مواد اوليه و دستور تهيه براي 3 نفر مناسب ميباشد .
مواد مغذي موجود در 100 گرم آلبالو :
- كالري 50
- مجموع چربي 0 گرم
- چربي اشباع شده و چربي ترانس 0 گرم
- كلسترول 0 ميلي گرم
- سديم3 ميلي گرم
- كل كربوهيدرات 12.18 گرم
- فيبر رژيمي (1.6 گرم)
- شكر 8.49 گرم
- پروتئين 1 گرم
- ويتامين آ 0.064ميلي گرم
- كلسيم 16 ميلي گرم
- آهن 0.32ميلي گرم