پاي پُر (تك پوسته يا از پايين پوسته)، لايه خمير شيريني همانند ظرف شيرينيپزي در زير و مواد در بالاي لايه شيريني قرار ميگيرد و روي مواد غذايي، باز گذاشتهاست. اين نوع پايها را تارت مينامند. كه بيشتر در پايهاي شيرين اينگونهاست. ولي يكي از معروفترين پايهاي شور مزه كه فقط قسمت زيرش خمير دارد، پاي كيش ميباشد.
پاي بالا پوسته، كه مواد پاي در پايين ظرف ميباشد و روي اين مواد را با خمير پاي ميپوشانند.
پاي دو پوسته، مواد را درون خمير قرار داده و خمير را ميپيچند. يعني موادغذايي بهطور كامل در پوستهاي از شيريني محصور ميشود.
براي پوسته پاي مواد مختلفي استفاده ميشود، از جمله پودر شيريني پزي بيسكويت يا سيب زميني له شده و معمولاً خمير پاي، حاوي كره بوده كه فراورده پوك و تردي را ايجاد ميكند. و براي مواد داخل پاي ( پيراشكي) موادي چون انواع گوشت، ماهي، سبزيجات، ميوه، مربا، مارمالاد، انواع پنير، خامه، شكلات، كاسترد، مغز ميوه يا ديگر انواع مواد شور يا شيرين ميشوند.
اگر لازم باشد كه خمير پاي بيشتر از مواد داخل پاي بپزد، ابتدا خمير را پخته و سپس مواد داخل پاي را اضافه نموده و براي مدت كوتاهي دوباره آن را ميپزند. گاهي اصلاً پخت مجدد لازم نيست و تنها پس از اضافه نمودن مواد به خمير پاي و سرد شدن خمير پخته، آن را در يخچال ميگذارند.