پاي پُر (تك پوسته يا از پايين پوسته)، لايه خمير شيريني همانند ظرف شيرينيپزي در زير و مواد در بالاي لايه شيريني قرار ميگيرد و روي مواد غذايي، باز گذاشتهاست. اين نوع پايها را تارت مينامند. كه بيشتر در پايهاي شيرين اينگونهاست. ولي يكي از معروفترين پايهاي شور مزه كه فقط قسمت زيرش خمير دارد، پاي كيش ميباشد.
پاي بالا پوسته، كه مواد پاي در پايين ظرف ميباشد و روي اين مواد را با خمير پاي ميپوشانند.
پاي دو پوسته، مواد را درون خمير قرار داده و خمير را ميپيچند. يعني موادغذايي بهطور كامل در پوستهاي از شيريني محصور ميشود.
براي پوسته پاي مواد مختلفي استفاده ميشود، از جمله پودر شيريني پزي بيسكويت يا سيب زميني له شده و معمولاً خمير پاي، حاوي كره بوده كه فراورده پوك و تردي را ايجاد ميكند. و براي مواد داخل پاي ( پيراشكي) موادي چون انواع گوشت، ماهي، سبزيجات، ميوه، مربا، مارمالاد، انواع پنير، خامه، شكلات، كاسترد، مغز ميوه يا ديگر انواع مواد شور يا شيرين ميشوند.
اگر لازم باشد كه خمير پاي بيشتر از مواد داخل پاي بپزد، ابتدا خمير را پخته و سپس مواد داخل پاي را اضافه نموده و براي مدت كوتاهي دوباره آن را ميپزند. گاهي اصلاً پخت مجدد لازم نيست و تنها پس از اضافه نمودن مواد به خمير پاي و سرد شدن خمير پخته، آن را در يخچال ميگذارند.
طرز تهيه پاي هلو خانگي با نكات
پاي هلو را مي توانيد با يك دستور تهيه خانگي خودتان آماده نماييد تا هم با يك تجربه آشپزي جديد روبه رو باشيد و فارغ از اين بتوانيد يك شيريني خوش طعم راي براي خود و خانواده مهيا نماييد.
پاي هلو خانگي
مواد لازم براي پاي هلو :
آرد :2 پيمانه
كره سرد يخچالي :150 گرم
پودر قند:1/2 پيمانه
وانيل :1/4 قاشق چايخوري
شير :نصف پيمانه
زرده تخم مرغ:2 عدد
نمك :1/8 قاشق چايخوري
مواد لازم براي داخل پاي :
پودر بادام:1 پيمانه
نشاسته ذرت:1و 1/2 قاشق سوپ خوري
وانيل :1/4 قاشق چايخوري
پودر قند :1/4 پيمانه
تخم مرغ :3 عدد
كره :50 گرم
هلو ورقه شده:به مقدار لازم
زرده تخم مرغ :يك عدد
خامه :يك قاشق
طرز تهيه پاي حرفه اي و خوشمزه هلو :
ابتدا بايد مواد خشك را كه شامل آرد ، نمك و پودر قند ميشوند را با هم مخلوط و بعد الك كنيد.
در مرحله بعد كره يخچالي را رنده كنيد و به مخلوط مواد خشك اضافه كنيد و با نوك انگشت به خورد آرد بدهيد و خوب تركيب كنيد تا كره قشنگ جذب شود.
بعد وسط مخلوط آرد را گود كنيد.سپس زرده تخم مرغ ها و وانيل را داخل آن بريزيد و كم كم شروع به ورز دادن بكنيد.
در اين حين شير را هم آرامي اضافه كنيد.ولي بايد دقت كنيد بعد از اضافه كردن شير ، مواد را خيلي ورز ندهيد ، چون خمير روغن ميندازه.همين كه خمير يكدست شد و جاي انگشتان روي آن ماند كافيست.
خمير آماده شده شما چسبناك است ، آن را داخل يك كيسه فريزر قرار دهيد و به مدت يك ساعت در يخچال بگذاريد تا استراحت كند و حالت چسبندگي آن از بين برود.
در اين فاصله مواد مياني پاي را آماده كنيد.
كره را با تخم مرغ ، وانيل و پودر قند مخلوط كنيد و با درجه متوسط همزن به مدت يك الي 2 دقيقه هم بزنيد.
بعد نشاسته ذرت و پودر بادام را به مواد مخلوط شده اضافه كنيد و با ليسك خوب مخلوط كنيد و بعد كنار بگذاريد.
مارمالاد نوعي فرآوردهٔ كنسروي است كه از ميوه و شكر تهيه شده و معمولاً عاملي مانند ژلاتين براي ژله اي شدن به آن اضافه ميكنند. در فرهنگ انگليسي و آمريكايي، مارمالاد اغلب به نوعي كنسرو اطلاق ميشود كه از پرتقال يا ساير انواع مركبات تهيه شده باشد.براي تهيهٔ مارمالاد، معمولاً ميوهٔ قاچ زده را به همراه پوست آن به مدت طولاني ميپزند تا پوست ميوه و گوشت آن كاملاً نرم شود. از اين مارمالادها معمولاً به همراه نان تست براي صبحانه استفاده ميكنند. مارمالادها بويژه مارمالاد پرتقالي انواع بسيار متنوعي دارند.
بهترين دستور پخت مارمالاد هلو
يكي از مارمالادهاي خوش آب و رنگي كه ميتوان در فصل تابستون تهيه كرد مارمالادهلو مي باشد كه بسيار خوشمزه استو ممكن است خيلي ها اين مارمالاد خانگي را تا به حال امتحان نكرده باشند.
توصيه ميكنم طعم خوب اين مربا را حتما امتحان كنيد و از آن لذت ببريد
مواد لازم براي مارمالاد خوشمزه هلو:
هلو : 4 كيلوگرم
شكر:1 كيلوگرم
ژلاتين:2 تا 3 ورق
آبليمو :نصف استكان
مارمالاد
مارمالاد خانگي هلو با طعمي دلچسب
طرز تهيه مارمالاد هلو:
ابتدا هلوها را بشوييد و نصف كنيد تا هسته وسط آن گرفته شود.
بعد آنها را داخل غذاساز له ميكنيم .بعد داخل يك قابلمه لعابي ميريزيم و با شكر مخلوط ميكنيم و در يخچال قرار مي دهيم تا 2 الي 3 ساعت در شكر بماند و كمي آب شود.
بعد از گذشت اين زمان قابلمه را روي حرارت ملايم قرار ميدهيم تا مارمالاد به جوش بيايد. در حين جوشيدن آن را هم بزنيد تا مايه كاملا سفت شود.
سپس ژلاتين را در كمي آب جوش حل ميكنيم و به همراه آبليمو داخل مارمالاد مي ريزيم و ميگذاريم تا يكي دو جوش ديگر بزند.
ظرف مارمالاد را از روي حرارت بر ميداريم و مي گذاريم كمي خنك شود.
مارمالاد بايد بعد از سرد شدن كاملا بدون آب و غليظ باشد.