دستور تهيه دوغ محلي ساده و گازدار
كنار برخي غذاها( مانند آبگوشت ، ديزي ، كباب كوبيده ) بودن دوغ محلي يكي از لزومات مي باشد كه طعم فوق العاده اي را كنار اين غذاها به ارمغان مي رساند ، اما اگر قصد داريد خودتان دوغ را درست كنيد ما براي شما دستور تهيه خانگي آن را پيشنهاد ميكنيم :
مواد لازم براي دوغ محلي :
- ماست: 4 تا 5 قاشق غذاخوري
- شير: يك ليتر
- نمك: يك قاشق سوپ خوري
- شكر: نصف قاشق چاي خوري
- يك حبه قند كوچك ( به جاي شكر )
طرز تهيه دوغ محلي با شير
در اين روش ابتدا شير و آب را با هم مخلوط كنيد و يك ليوان از اين مخلوط را جدا كنيد و كنار بگذاريد .
بقيه مخلوط مايع را داخل ظرفي بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا گرم شود ولي به جوش نيايد. فقط در حدي گرم شود كه وقتي دستتان در داخل آن فرو كرديد ، دستتان نسوزد.
بعد از گرم شدن مخلوط مايه شير و آب ، نمك ، شكر و ماست را به همراه يك ليوان آب و شيري كه كنار گذاشته بوديد اضافه كنيد و خوب مخلوط كنيد. مواد مخلوط شده را در ظرف مورد نظرتان بريزيد و در ظرف را خوب و محكم ببنديد و چند بار تكان دهيد . بعد در يك جاي گرم به مدت چند روز ( 3 تا 4 روز )قرار دهيد تا دوغ اماده شود. براي زودتر آماده شده دوغ ميتوانيد آن را زير نور آفتاب و يا كنار شوفاژ قرار دهيد.
نكته درست دوغ محلي :
اگر شكر داخل دوغ زياد شود دوغ بد مزه ميشود و ، باعث بد مزه شدن دوغ مي شود.
كالري دوغ
يك ليوان دوغ كه حدود 200 ميلي ليتر مي باشد تنها 77 كالري دارد.
دوغ محلي در بارداري ؟
دوغ سرشار از كلسيم و مواد مغذي است اما اگر پزشك به بانوان باردار توصيه كرده است حتما مصرف نكنند.
دستور تهيه دوم :
مواد لازم براي دوغ گازدار خانگي :
- ماست : به ميزان دلخواه
- آب: دو برابر ماست
- قند: 2 حبه
- نمك: به ميزان كافي
روش تهيه دوغ گازدار خانگي با ماست
براي درست كردن دوغ گازدار بايد حتما از ماست ترش استفاده كنيد و اگر ماست ترش در دسترس نداشتيد بايد آن را 2 روز خارج از يخچال قرار دهيد تا ماست ترش شود.
ماست را با چنگال خوب هم بزنيد تا خوب براق شود .سپس 2 برابر مقدار حجم ماست به آن آب سرد اضافه كنيد و به اندازه كافي در آن نمك بريزيد و خوب هم بزنيد تا بعدن دوغ تيكه تيكه نشود. .
2 حبه قند هم داخل آن بريزيد تا دوغ گاز دار شود. ولي به هيج وجه تعداد حبه قندها را بيشتر نكنيد چون باعث بد مزه گي دوغ خواهد شد. سپس مايه مخلوط شده را در ظرف هاي مورد نظر تان بريزيد و در آن را محكم ببنديد و تا يك ربع مدام آن را تكان دهيد.بعد ظرف ها را در هواي آزاد به مدت يك هفته نگهداري كنيد تا دوغ آماده شود. براي خوشمزه تر شدن و طعم دار كردن دوغ ميتوانيد كمي از پودر گل و يا عرقي نعنا و پونه يا كاكوتي ، پودر نعناع يا موسير استفاده كنيد.